Ízületvédők

CSONT ÉS ÍZÜLETEK TÁMOGATÁSA

Az ízületek és a csontok védelme kulcsfontosságú a teljes mozgásszervi rendszer, így az emberi szervezet megfelelő működésének biztosításához.

Ezeknek a struktúráknak köszönhetően tudunk mozogni és különféle tevékenységeket végezni. Ezért a teljes mobilitás érdekében érdemes az ízületeket, csontokat ápolni, óvni.

Nézet:
Sorrend:
 

Olyan anyagok, amelyek támogatják az ízületeket és a csontokat

Az ízületi és csontsérülésekre különösen érzékenyek esetében (pl. intenzív edzést végző sportolók körében) jó megoldásnak tűnik a megfelelő pótlás alkalmazása, mellyel támogatható az ízületek állapota, erősíthető a csontozat, regenerálható ízületi porc. A megfelelően kiválasztott készítmények nagyszerűen kiegészíthetik az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet és a rendszeres fizikai aktivitást.

Az ízületek és csontok védelmére használható kiegészítők közül érdemes kiemelni az olyan vegyületeket, mint a kollagén, a glükózamin, a szerves kén vagy a kondroitin.

Kollagén

A kollagén rendkívül fontos anyag az ízületek megfelelő működéséhez, szerkezetük akár 70%-át is alkothatja. Ez egy fehérje, amely a kötőszövet alkotóeleme és az ízületi porcok építőköve.

A kollagén szabályozhatja az ízületek rugalmasságát, és felelős a megfelelő mennyiségű ízületi folyadék termeléséért is. A vegyület megfelelő ellátása növelheti a porcok mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállását is. Ezen túlmenően a fehérje részt vehet a sebgyógyulási és csontszöveti folyamatokban.

Glükózamin

A glükózamin az ízületi porcok részét képező proteoglikánok bioszintéziséhez szükséges szubsztrát. A vegyület serkentheti a kollagén szintézist és megtarthatja a vizet a kötőszövetekben, ami befolyásolhatja azok rugalmasságát és rugalmasságát.

MSM

Az MSM vagy szerves kén egy olyan vegyület, amely csökkentheti az ízületek gyulladását, és mi több, csökkentheti az ízületek fájdalmát, duzzadását és merevségét.

Az MSM támogatja a teljes csontrendszer regenerálódását, táplálja a csontokat és az ízületeket, javítja az ízületi folyadék állapotát. A szerves kén csökkentheti a porcok lebomlását is, amelyek az ízületek csontvégeinek védelméért felelősek.

Kondroitin

A kondroitin az ízületi porcok egyik összetevője, amely megvédi az ízületeket a túlzott súrlódástól.

A vegyület elősegítheti az ízületek megfelelő működéséért felelős ízületi folyadék termelését is. Támogathatja a kötőszövet újjáépítését és enyhítheti az ízületek merevedéséből adódó fájdalmakat is.

Hialuronsav

A hialuronsav az ízületi folyadék összetevője. Táplálhatja az ízületi porcot, és megvédheti a túlzott terheléstől és súrlódástól.

Ezenkívül az anyag támogatja a víz tárolását és helyreállítja az ízületi folyadék rugalmas tulajdonságait. A vegyület javíthatja az ízületek mobilitását is.

D-vitamin

A D-vitamin már kiskorától támogatja a csontokat, mivel felelős lehet a mozgásszervi rendszer fejlődéséért és éréséért.

Ezen kívül javíthatja a csontsűrűséget, részt vehet a kalcium-foszfát anyagcsere szabályozásában és befolyásolhatja a szervezetben lévő elemek homeosztázisát.